In een plek
hier niet ver vandaan …

Wonen in As is gezellig én gemakkelijk: alle winkels liggen vlakbij en toch heb je hier nog echt ruimte en groen in overvloed. In een gemeente als deze krijg je dus de voordelen van een stad en die van een dorp samengebundeld in een sympathiek pakket: het grote en het kleine, het sfeervolle en het sterke.

Bruisende buurt

Met 8000 Assenaren als je buren staat het welkomstcomité alvast voor je klaar. As is een gemeente waar iedereen elkaar kent. Vanuit het rijke verenigingsleven en uit diverse sportclubs, maar ook gewoon ‘van ziens in ’t centrum’. Inkopen doen op het plein en in de omringende winkelstraten, daar komt al snel een praatje bij. Wie woont in As, wordt deel van As.

Alles voorzien

Vlakbij woonproject Ascentrium vind je een kerk, bank, bibliotheek en scholen. Twee basisschooltjes bevinden zich zelfs op wandelafstand van je toekomstige topappartement. Ook het postkantoor, een dierenarts en diverse eetgelegenheden waar je heerlijk kan tafelen, bereik je vlot te voet.

Droom je van een job dicht bij huis? Dat er in As niet alleen ontspannen maar ook gewerkt wordt, mag duidelijk zijn. Wat woon-werkverkeer betreft zit je hier dus goed. Qua externe werkgelegenheid wenken Genk en Opglabbeek: dankzij de goede ontsluiting zal je nooit lang in de file staan!

“Mijn” groen

Vanuit het mijnverleden van As is het maar een kleine stap naar haar weidse natuurschoon. Vlakbij het Station As - waar je nu een overheerlijke koffie kan komen drinken op een heus perronterras - krijg je toegang tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze groene oase is een paradijs voor wandelaars, fietsers en zelfs zij die op zoek zijn naar de perfecte Instagram-foto in ’t wild.

Er was eens …
architectuur

Een hedendaagse, strakke architectuur die straalt in elk seizoen. Daarmee neemt Ascentrium zijn welverdiende plaats in de kernversterking van As in. Dankzij het open karakter worden ook voetgangers en passanten uitgenodigd om hier hun weg te vinden naar de kerk of omliggende straten. Een supergezellig binnenplein vervolledigt het ontwerp.

Altijd welkom

Wie van dichtbij komt kijken – en daartoe wordt de Assenaar zeker aangezet dankzij de adembenemende architectuur van de gebouwen – merkt heel wat subtiele details op. Een slim geplaatst accent zorgt her en der voor het nodige onderscheid tussen de delen van het geheel. Zo lees je tussen de regels door een architecturaal verhaal van stedelijke verfijning.

Karaktervolle materiaalkeuze

Qua materiaalkeuze gaat Ascentrium van a tot z voor klasse, karakter en duurzaamheid. Het gebruik van degelijke, natuurlijke materialen die mooi verouderen, past perfect bij de rest van de gemeente. Een karaktervolle gevelsteen en gevelbanden in architectonisch beton zorgen voor eenheid tussen de aparte delen. Het resultaat? Een tijdloze thuis op maat van vandaag en morgen.