In een plek
hier niet ver vandaan …

Er is een goede reden waarom heel wat mensen overwegen naar As te verhuizen ... Eigenlijk zelfs vijf goede redenen! We lijsten even voor je op waarom ook jij je helemaal in je sas zou voelen bij ons in As:

Ik wil meer weten!
  1. As ligt op een kwartiertje met de bus van centrum Genk: ideaal voor een namiddagje shoppen of cultuur.
  2. Op zoek naar een woonst met een vlotte verbinding? De oprit van de E314 ligt een luttele 5 minuten van je af.
  3. In Ascentrium heb je de kans om pal in het nieuwe centrum van As te komen wonen. Een primeur!
  4. Wandelaars en natuurliefhebbers zijn gek op As, want op 20 minuten wandelafstand ligt het Nationaal Park Hoge Kempen.
  5. Thuiskomen in As, da’s thuiskomen in een warme gemeente met een rijk en levendig verenigingsleven. Hier valt er altijd wel iets te beleven!

Bruisende buurt

Met 8000 Assenaren als je buren staat het welkomstcomité alvast voor je klaar. As is een gemeente waar iedereen elkaar kent. Vanuit het rijke verenigingsleven en uit diverse sportclubs, maar ook gewoon ‘van ziens in ’t centrum’. Inkopen doen op het plein en in de omringende winkelstraten, daar komt al snel een praatje bij. Wie woont in As, wordt deel van As.

Alles voorzien

Vlakbij woonproject Ascentrium vind je een kerk, bank, bibliotheek en scholen. Twee basisschooltjes bevinden zich zelfs op wandelafstand van je toekomstige topappartement. Ook het postkantoor, een dierenarts en diverse eetgelegenheden waar je heerlijk kan tafelen, bereik je vlot te voet.

Droom je van een job dicht bij huis? Dat er in As niet alleen ontspannen maar ook gewerkt wordt, mag duidelijk zijn. Wat woon-werkverkeer betreft zit je hier dus goed. Qua externe werkgelegenheid wenken Genk en Opglabbeek: dankzij de goede ontsluiting zal je nooit lang in de file staan!

“Mijn” groen

Vanuit het mijnverleden van As is het maar een kleine stap naar haar weidse natuurschoon. Vlakbij het Station As—waar je nu een overheerlijke koffie kan komen drinken op een heus perronterras—krijg je toegang tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze groene oase is een paradijs voor wandelaars, fietsers en zelfs zij die op zoek zijn naar de perfecte Instagram-foto in ’t wild.

Er was eens …
architectuur

Een hedendaagse, strakke architectuur die straalt in elk seizoen. Daarmee neemt Ascentrium zijn welverdiende plaats in de kernversterking van As in. Dankzij het open karakter worden ook voetgangers en passanten uitgenodigd om hier hun weg te vinden naar de kerk of omliggende straten. Een supergezellig binnenplein vervolledigt het ontwerp.

Altijd welkom

Wie van dichtbij komt kijken—en daartoe wordt de Assenaar zeker aangezet dankzij de adembenemende architectuur van de gebouwen—merkt heel wat subtiele details op. Een slim geplaatst accent zorgt her en der voor het nodige onderscheid tussen de delen van het geheel. Zo lees je tussen de regels door een architecturaal verhaal van stedelijke verfijning.

Karaktervolle materiaalkeuze

Qua materiaalkeuze gaat Ascentrium van a tot z voor klasse, karakter en duurzaamheid. Het gebruik van degelijke, natuurlijke materialen die mooi verouderen, past perfect bij de rest van de gemeente. Een karaktervolle gevelsteen en gevelbanden in architectonisch beton zorgen voor eenheid tussen de aparte delen. Het resultaat? Een tijdloze thuis op maat van vandaag en morgen.